Roma Usulü Enginar


Roma Usulü Enginar



Malzemeler:
  • 12 Adet Enginar
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1 Su Bardağı Zeytin Yağı
  • 3 Çorba kaşığı Kıyılmış Maydanoz (İç Malzemesi)
  • 3 Çorba kaşığı Taze Nane (İç Malzemesi)
  • 3 Diş Sarımsak (İç Malzemesi)
  • 6 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (İç Malzemesi)
  • Yeteri kadar Karabiber (İç Malzemesi)
  • 2 Adet Limon (İç Malzemesi)
Yapılışı:

Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin.
Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın.
İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.
Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz.
Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin.
Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim).
Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın.
Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Online Sports Betting & Odds | ThTopBet
    Sports 카지노사이트 Betting and Odds. Get the latest sports betting rb88 odds, spreads, moneylines, over/unders and totals for popular sports, 카지노 politics, entertainment

    YanıtlaSil

 
  • İtalyan Yemekleri © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes